duminică, 6 noiembrie 2011

Omletă cu ciuperci



Ingrediente: 4-5 ouă, 40-50 g unt şi 50 ml untdelemn, sare, piper, 100 g
ciuperci, o ceapă de mărime mijlocie, mărar, pătrunjel, 50 g brînză telemea rasă
sau caşcaval ras.
Mod de preparare: Ciupercile, bine spălate, se taie în felii subţiri. Ceapa
tăiată mărunt se căleşte cu o lingură de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi
se adaugă ciupercile, un vîrf de linguriţă cu sare, un vîrf de cuţit cu piper,
lăsîndu-se să fiarbă acoperite, pînă cînd scade complet apa ce o lasă (se adaugă
cîte puţină apă dacă este necesar) şi se înmoaie. Se aromează cu frunze de mărar
şi pătrunjel tăiate mărunt. Se păstrează acoperite, pe un vas cu apă fierbinte.
Omleta se pregăteşte ca şi cea simplă, coaptă în tigaie mijlocie de clătite,
avînd grijă să nu fie mai groasă de 2 cm (deoarece se va îndoi în jumătate şi,
dacă este groasă, se va rupe). Se prăjeşte numai o parte, deasupra rămînînd
cremoasă (moale) de 1/2 cm. Se răstoarnă ciupercile peste ea, se împătureşte în
jumătate şi se lasă să alunece pe o farfurie; se presară cu brînză telemea rasă
sau parmezan ras şi se serveşte caldă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu